Om PK-huset

PK-huset ligger i hjärtat av Modestockholm med NK, Bibliotekstan och Kungsträdgården som nära grannar. I dessa kvarter i centrala Stockholm samlas såväl shoppingsugna stockholmare som mängder av turister varje dag.

Området är också ett av stans kontorstätaste områden. I lilla och lättillgängliga PK-huset kan besökarna shoppa mode, exklusiva accessoarer, teknik samt produkter inom skönhet och hälsa. Här finns också service som Systembolaget och apotek.

Värdefull byggnad

PK-husets retroglamourösa byggnad med fasader av rödrosa Älvdalssandsten har långa anor. Byggnaden ritades av arkitektkontoret Backström & Reinius och stod klart 1974. Först var huset huvudkontor för Post- och Kreditbanken – därav namnet PK-huset – men idag ryms både kontor och shopping. PK-huset är klassat som en av de mest värdefulla byggnaderna på Norrmalm i Stadsmuseets Norrmalmsinventering 2007.

Turisternas favorittillhåll

Kungsträdgården, Stockholms slott, Strömkajen med alla skärgårdsbåtar – PK-huset ligger i Stockholms turisttätaste område. Här rör sig mängder av turister varje dag och många av dem vill ägna sig åt shopping.

Lunch, kaffe eller en vitaminshot på språng

I PK-huset finns flera olika aktörer som serverar fräsch och hälsosam mat, exempelvis juicebaren Joe & The Juice, vegetariska snabbmatskonceptet Fafelle, Sushi Yama, Zoeys Fresh Food och vietnamesiska restaurangen Saigon Stories som serverar såväl luncher som à la carte.

Denna del av stan är också ett av Stockholms mest kontorstäta områden. Många som arbetar i närheten passar på att besöka en butik på lunchen eller på väg hem från arbetet.